keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Kukkahullun talvipäivä



Kerroinkin aamuisessa postauksessa krookuksen kukkimisesta ennenaikaisesti kylmäkellarissa. Varret olivat niin hentoiset, että katkesivat miltei kosketuksesta. Ratkaisin asian niin, että napsin kukat varsista ja laitoin ne kellumaan lasiastiaan veteen. Tässä siis kevään ensi krookukset hangella.




Helmililjankin löysin paikallisesta kukkakaupasta. On kukkinut mukavasti ikkunalla jo toista viikkoa. Tulppaanien kukkiminen niin nopeasti kellarista ikkunalle siirtämisen jälkeen oli aika hämmästyttävää. Pari päivää sitten vihreisiin varsiin vain ilmestyivät punaiset nuput.




Tuo yksinäinen sipuli tulppaanien keskellä on valkoinen hyasintti, Senkin kasvua on tässä kevään kynnyksellä ilo seurata. Niin ja tein tänään kyllä ehkä ennätyksen. Ostin sinisen 10 litraisen kastelukannun! Jo ihan varmuuden vuoksi tuleviin kasteluhetkiin. Tuntuvat olevan kesällä aina loppu, kun sinistä etsiskelen.

Kukkahulluuden rinnalla puuhattiin koko perheen voimin myös kaikenlaista talvista. Pulkkamäki tuntui loistavalta, kun sen valloitti uudella sinisellä pulkalla. Miehen kanssa mietittiin kyllä uutta bisnesideaa eli aikuisten mitoitukselle tehtyjä pulkkia. Nyt tuntui tilkan ahtaalta tuon takaliston asetteleminen pulkkaan. Mutta käännösten ja jarrutusten tekeminen tuli kuin vanhasta muistista noin 35 vuoden takaa. Ainoa mitä piti varoa, oli töyssyt, jotka eivät tuntuneet hyviltä 43-vuotiaan selässä. Luistelemaankin ehdittiin vielä iltapäivästä. Jää oli jo hiukan pehmeää, mutta eihän se meidän liitoamme haitannut : )


Ei kommentteja: